Acara San Diego Comic-Con adalah acara di mana studio-studio seperti Disney, Marvel, DC, Warner Bros. dan banyak lagi sertai untuk menghargai peminat-peminat kandungan yang telah mereka keluarkan.

Dalam acara ini, biasanya setiap studio akan membawa pelakon-pelakon untuk siri TV atau filem mereka bertemu dengan peminat, mengumumkan sesuatu yang baru, memberikan kemaskini projek yang sedia ada atau juga menayangkan treler, episod pertama sesuatu siri secara eksklusif yang tidak akan didedahkan kepada umum.

Apple TV+ yang kini sedang aktif menghasilkan banyak kandungan berkualiti untuk platform mereka, buat pertama kalinya akan menyertai acara ini. Di acara ini, Apple akan membawa pelakon-pelakon dan kru-kru pasukan kreatif untuk siri TV “Severance,” “For All Mankind,” “Mythic Quest,” “See,” “Invasion,” “Foundation,” dan juga “For All Mankind”.

Di acara ini, Apple turut akan membenarkan peminat Severance mengalami bagaimana pekerja Lumon Industries bekerja pada hari pertama seperti dalam siri TV di Hard Rock Hotel.

Sohor Kini