Stranger Things adalah francais siri TV seram dan misteri yang kini menjadi popular. Kehangatan siri TV ini cukup hebat sehinggakan ia menjadi siri TV yang paling kerap ditonton di Netflix. Musim keempat telah pun disiarkan sejak Mei lalu dengan 7 episod untuk bahagian pertama dan kelak pada 1 Julai dua lagi episod untuk bahagian kedua.

Baca: Ulasan Stranger Things 4 Bahagian 1 – Makin Seram, Ngeri Dan Panjang

Hanya lagi 10 hari sahaja lagi untuk Stranger Things 4 Volume 2 disiarkan dan Netflix telah berkongsi satu lagi treler untuknya.

Dalam treler ini jelas kelihatan semakin banyak aksi berlaku, mereka bertempur dengan Demogorgon, Vecna mula mengganas, Joyce dan Murray bertemu dengan makhluk lain di Rusia serta Eleven kelihatan menyaksikan makmal yang mengembalikan kuasa beliau meletup.

Dalam treler turut kedengaran lagu Runing Up The Hill oleh Kate Bush, iaitu lagu kegemaran Max dalam episod empat yang menjadi lagu paling kerap didengari di Spotify dan Apple Music. Saya sendiri tidak sabar untuk menantikan pengakhiran Stranger Things 4 dan turut ingin tahu adakah Vecna akan ditewaskan ataupun tidak.

Sama-sama kita nantikan kehadiran Stranger Things 4 | Volume 2 pada 1 Julai ini di Netflix Malaysia.

Sohor Kini