Barbie adalah filem aksi nyata berdasarkan anak patung terkenal Barbie Doll daripada Mattel. Filem ini adalah kerjasama di antara Mattel Films dan juga Warner Bros. dengan Greta Gerwig sebagai pengarah.

Filem ini masih belum ada sinopsis lagi. Tetapi Greta Gerwig yang juga adalah penulis untuk filem ini kerap hadir dengan filem memfokuskan hak wanita serta banyak pengalaman dalam filem komedi bersama-sama dengan penulis Noah Baumbach.

Barbie akan dimainkan oleh Margot Robbie, yang mana imej beliau sebagai watak ini telah pun didedahkan sebelum ini. Ken pula akan dilakonkan oleh Ryan Gosling, yang mana imej pertama beliau sebagai watak ini telah pun didedahkan.

Berdasarkan imej, ia kelihatan amat cringe. Cukup janggal untuk melihat pelakon dalam filem termahal Netflix, The Gray Man berubah menjadi watak seperti ini. Daripada imej ini juga, tona warna yang digunakan kita boleh jangka filem ini mungkin adalah sebuah filem romantik komedi.

Pelakon lain yang akan terlibat dengan filem ini adalah America Ferrera, Kate McKi, Simu Liu, Alexandra Shipp, Will Ferrell, Issa Rae, Michael Cera, dan Ariana Greenblatt. Filem ini akan ditayangkan pada 21 Julai 2023.

Sohor Kini