Avengers Endgame adalah sambungan kepada filem Avengers Infinity War dan juga menyimpulkan 21 filem yang pernah ditayangkan. Filem ini juga adalah di mana Doctor Strange melihat 14,000,605 kemungkinan untuk apakah penamat peperangan bersama Thanos.

Terkini dalam BBC Radio 1, Benedict Cumberbatch mendedahkan beliau ingin melihat adegan Infinity War yang dipotong. Dalam adegan ini beliau memakai perisai Iron Man. Adegan ini adalah di antara pertempuran Iron Man (Tony Stark) dan Doctor Strange bersama Ebony Maw. Malah konsep seni adegan ini turut pernah didedahkan sebelum ini.

Adegan dipotong ini adalah adegan Iron Strange, iaitu Doctor Strange memakai perisai Iron Man – Mark L. Beliau memakai perisai ini untuk melindungi diri daripada sihir jarum dalam kapal angkasa Maw. Sementara itu Iron Man pula memakai Cloak of Levitation, iaitu. Ia adalah idea untuk menggabungkan magis dan teknologi.

Dalam filem, Doctor Strange ditangkap oleh Ebony Maw dan diselamatkan oleh Iron Man dan Spider-Man dengan kostum Iron Spider. Adegan ini dipotong kerana memakan masa yang banyak dan menambah durasi filem.

Sohor Kini