Rebel Moon adalah filem bertemakan angkasa seperti Star Wars. Pada asalnya Rebel Moon ini adalah idea untuk Star Wars daripada Zack Snyder, sebelum Disney mengambil-alih Lucasfilm. Kini ia diolah semula untuk filem eksklusif di Netflix.

Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Doona Bae, Ray Fisher, Sofia Boutella, Jena Malone, Staz Nair, E. Duffy, Charlotte Maggi, dan Sky Yang adalah antara pelakon yang terlibat dengan filem ini. Filem ini akan menceritakan kisah seorang wanita dengan perwatakan aneh. Beliau telah diberi tanggungjawab untuk mencari pahlawan, bagi menentang pemerintahan zalim Regent Balisarius.

Terkini, Zack Snyder telah berkongsi yang penggambaran untuk filem ini telah pun bermula. Daripada apa yang kita boleh lihat, filem ini juga akan melibatkan penggunaan jentera, mungkin juga sejenis kapal angkasa. Kemudian imej Djimon Hounsou dengan perisai dan rekaan wajah yang memberi satu vibe puak ala orang asli atau satu kumpulan yang dahsyat.

Tiada butiran lagi mengenai tarikh siaran filem ini. Tetapi Rebel Moon akan menjadi satu francais dengan sekuel dan satu animasi sampingan.

Sohor Kini