Ubisoft telah mengumumkan yang Rainbow Six Mobile akan dikeluarkan untuk iOS dan juga Android, membawa perlawanan 5 lawan 5 daripada Rainbow Six Siege ke peranti pintar. Versi mudah alih ini akan menyokong perbualan suara dan juga rentas platform di antara iOS dan Android.

Anda boleh tonton video pengumuman di bawah.

Ubisoft mengatakan yang Rainbow Six Mobile akan membawa pengalaman yang sama dengan versi PC ataupun konsol, akan tetapi beberapa aspek akan diubah untuk memberi pengalaman yang lebih baik di peranti pintar.

Antara yang dinyatakan adalah operator akan membawa operator yang sama akan tetapi tidak semua akan disertakan, mereka akan melakukan pengumuman lanjut mengenainya kemudian. Manakala peta, akan membawa peta yang sudah dikenali seperti Border dan Bank akan tetapi akan diubah sedikit seperti membuang tangga yang tidak bersesuaian dengan sesi permainan secara mudah alih.

Rainbow Six Mobile buat masa ini masih tidak mempunyai tarikh pelancaran akan tetapi pemain boleh melakukan pra-pendaftaran melalui pautan ini jika ingin berpeluang mendapatkan akses awal untuk versi percubaan.

Ia akan dilancarkan sebagai permainan percuma dan menyertakan pembelian di dalam aplikasi.

Sohor Kini