Beberapa hari lepas, Deadline telah melaporkan secara eksklusif mengenai perancangan siri TV daripada Lionsgate. Mereka telah menemuramah pengerusi Lionsgate Television, Kevin Begss – untuk menjelaskan lagi strategi 360 yang mereka rancang mengenai siri-siri TV yang akan berlaku dalam dunia masing-masing.

Siri TV pertama adalah The Continental, yang mana akan berlaku dalam dunia filem John Wick – memfokuskan kepada “hotel” suci untuk para pembunuh upahan. Siri TV ini akan disampaikan dalam tiga episod, yang mana setiap episod adalah 90 minit. The Continental berlaku 40 tahun sebelum agenda John Wick berlaku dan memfokuskan kepada watak Winston ketika muda. Ian McShane tidak akan berlakon dengan siri ini, tetapi mungkin akan menjadi narator. Keanu Reeves pula mungkin akan muncul untuk seketika dalam salah satu episod.

Siri TV American Psycho juga dilaporkan sedang dibangunkan. Bagi yang tidak tahu, American Psycho adalah filem pembunuhan dengan banyak misteri dan teka-teki. Ia dikategorikan sebagai filem Mind Blown yang sukar untuk difahami jika tidak fokus dan mungkin tidak masuk akal jika salah faham. Jalan cerita siri ini tidak didedahkan, tetapi kedua-dua siri TV American Psycho dan The Continental sudah pun dalam proses pembangunan.

Akhir sekali adalah siri TV Saw. Sudah banyak kali khabar angin siri TV berasaskan francais filem ini akan dihasilkan, tetapi masih tiada khabar. Lionsgate mengesahkan yang siri TV ini tidak mustahil untuk dihasilkan, tetapi mereka perlu kaji lagi untuk terokai bagaimana ia boleh disampaikan dalam bentuk bersiri. Saw adalah antara francais filem yang paling lama diteruskan sehingga berjaya mengutip $1 bilion keseluruhan. Antara yang terbaru adalah Spiral yang akan tiba Mei kelak.

Sohor Kini