Filem Extraction adalah filem yang menarik. Ia diarahkan oleh Sam Hargrave, diterbitkan oleh Joe dan Anthony Russo serta menyertakan Chris Hemsworth sebagai pelakon utama. Ia adalah filem aksi dengan nilai sinematiografi cantik, aksi hebat, serta mempunyai jalan cerita yang memuaskan.

Filem ini mendapat tempat pertama dalam carta 10 Filem Netflix Original terbaik serta ditonton oleh 90 juta penonton sewaktu awal disiarkan. Netflix turut telah menempah skrip bagi filem kedua Extraction yang dilaporkan adalah prekuel, iaitu kejadian sebelum filem pertama.

Terkini menurut Comicbook.com dalam temubual bersama Joe dan Anthony Russo, maklumat mengenai filem kedua Extraction telah diperoleh. Menurut mereka, filem ini masih berada di fasa awal pembangunan. Skrip masih lagi ditulis dan menjangka akan memulakan penggambaran pada tahun hadapan. Chris Hemsworth akan kembali sebagai Tyler Rake, tetapi filem kedua adalah prekuel sebelum Tyler bertemu dengan Ovi Mahajan lakonan Rudhraksh Jaiswal.

Buat masa ini masih tiada sebarang senarai pelakon seperti siapa pelakon yang kekal dan siapakah yang baru, apakah sinopsis atau bilakah tarikh siaran. Apa-apa pun, sama-sama kita nantikan.

Sohor Kini