Bulan lepas, Apple telah membuat perjanjian dengan Idris Elba untuk kandungan eksklusif di Apple TV+. Seperti yang dijangka, Apple memandang serius dalam perniagaan platform penstriman video mereka ini. Terkini, mereka membuat perjanjian dengan Martin Scorsese untuk siri TV dan filem di platform ini.

Seperti Idris Elba dengan studio beliau Green Door Pictures, Martin Scorsese pula adalah dengan studio yang beliau bangunkan pada tahun 2003 – Sikelia Productions. Projek pertama beliau dengan Apple TV+ adalah untuk filem Killers of the Flower Moon, yang melibatkan Leonardo DiCaprio dan Robert De Niro. Filem ini ditulis oleh Eric Roth yang diadaptasi dari novel dengan judul yang sama hasil karya oleh David Grann. Filem ini pasda asalnya akan memulakan penggambaran pada bulan Mac oleh Paramount Pictures, tetapi akibat Covid-19 dan bajet filem yang besar – projek ini dibida dan Apple memenanginya dengan harga $180 juta.

Filem-filem Martin Scorsese biasanya adalah filem yang berat dan serius seperti The Irishman (2019), Silence (2016), The Wolf of Wall Street (2013), Hugo (2011), Shutter Island (2010), dan banyak lagi. Filem ini akan memulakan penggambaran pada musim sejuk kelak. Filem ini akan mengisahkan siasatan pembunuhan orang kaya Osage yang berlaku di Osage County, Oklahama pada tahun 1920-an.

Sohor Kini