Seperti yang dijanjikan oleh Microsoft dan Ubisoft minggu lepas, hari ini ketika acara Inside Xbox, Ubisoft akhirnya mempertontonkan video acah baharu buat permainan Assassin’s Creed Valhalla yang mana ianya memfokuskan bentuk permainan.

Dukacitanya, video acah yang diperlihatkan tidaklah begitu terperinci dari segi bentuk permainan tanpa sebarang paparan antaramuka permainan mahupun sebarang bentuk permainan secara terus.

Secara amnya, apa yang dipertontonkan hanyalah bentuk visual permainan menggunakan enjin permainan tersebut tanpa sebarang bentuk permainan yang sebenar. Meskipun begitu, bagi anda yang berminat, anda boleh menonton video acah tersebut di bawah.

Melalui acara penstriman tersebut, Ashraf Ismail iaitu pengarah permainan tersebut juga berkongsi beberapa informasi lanjut berkenaan permainan tersebut yang mana kali ini ianya mempunyai bentuk permainan yang diubahsuai disamping keupayaan untuk menggunakan dua senjata secara serentak. Namun dari segi bentuk permainan tersebut ia tidak dikongsikan.

Assassin’s Creed Valhalla akan tiba di konsol PlayStation 4, Xbox One PC dan Stadia bersama-sama di konsol generasi seterusnya iaitu PlayStation 5 dan Xbox Series X menjelang hujung tahun ini.

Sohor Kini