Filem animasi Toy Story 4 yang diarahkan oleh Josh Cooley telah memenangi anugerah Oscar sebagai filem animasi terbaik. Nampaknya, Josh Cooley akan kembali sebagai pengarah untuk filem animasi lain pula yang akan melibatkan Paramount Pictures dan studio milik Habsro – eOne.

eOne dan Paramount telah melantik Josh sebagai pengarah untuk filem animasi prekuel Transformers. Filem ini dikatakan akan memfokuskan asal-usul makhluk asing Transformers yang berlaku di planet Cybertron. Ia dikatakan akan memperlihatkan bagaimana hubungan antara Optimus Prime dan Megatron berlaku. Filem ini akan diterbitkan oleh Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian (penerbit filem aksi nyata Transformers) dan juga eOne.

Untuk skrip, ia akan ditulis oleh Andrew Barrer dan Gabriel Ferrari iaitu penulis bagi filem Ant-Man dan Ant-Man and the Wasp. Mereka berdua dikatakan sudah memulakan menulis skrip ini sejak beberapa tahun lalu dan Josh sedang menilai draf akhir bagi skrip ini. Walau bagaimanapun, filem ini dikatakan berasingan dengan filem aksi nyata. Buat masa ini tiada butiran sama ada ini adalah filem animasi 2D atau 3D. Jalan cerita penuh juga masih belum didedahkan lagi. Sama-sama kita nantikan.

Sohor Kini