Bandai Namco hari ini akhirnya berkongsi kemaskini berkenaan permua Tales Of Crestoria yang diumumkan di acara Tokyo Game Show 2019 lepas di mana menurut mereka, permua tersebut akan dilancarkan sekitar awal Jun tahun ini di peranti iOS dan Android.

Melaluinya kenyataan rasmi di Twitter oleh penerbit permua tersebut Tomomi Tagawa, mereka kini sedang membangunkan suara latar secara penuh buat kandungan penceritaan permainan tersebut bersama kandungan sketsa dengan suara latar bahasa Jepun. Ini sekaligus mengambil sedikit masa, tetapi mereka berharap agar peminat akan menikmati kandungan tersebut.

Selain itu, mereka juga akan melancarkan satu video acah khas yang akan memperlihatkan muzik latar rasmi permua tersebut pada 26 April 2020 ini.

Bandai Namco juga menyatakan yang mana permua tersebut akan dilancarkan secara global serentak dan mereka juga akan mengadakan sesi beta pada awal bulan Mei ini untuk memastikan akses di rantau lain dalam keadaan lancar.

Tales Of Crestoria merupakan permua khas berdasarkan siri Tales Of yang mana ianya mempunyai bentuk pertempuran secara turutan dan tidak lagi masa nyata seperti siri Tales Of sebelum ini. Selain itu, permainan ini juga akan menyertakan beberapa watak dari siri Tales Of lain, disamping mempunyai penceritaannya tersendiri dengan watak tersendiri.

Sohor Kini