Dreams yang dibangunkan oleh Media Molecule adalah sebuah permainan video yang unik dimana pemain boleh mencipta pelbagai jenis kandungan media unik dan menarik didalamnya, termasuklah permainan video yang lain.

Pencipta-pencipta kandungan ini telah bertanya kepada pihak Media Molecule tentang kebolehan untuk memperlihatkan dan mengkomersilkan hasil-hasil tangan mereka di luar platform PlayStation.

Oleh itu, pihak Media Molecule telah memulakan sebuah program beta untuk sekumpulan kecil pencipta-pencipta kandungan Dreams yang membolehkan mereka memperlihatkan kandungan-kandungan ini di luar platform tersebut.

Oleh kerana ini adalah sesuatu yang baru untuk Media Molecule, ujian beta ini dibangunkan untuk melihat apakah ciri-ciri perkongsian yang diingini oleh pencipta-pencipta kandungan ini.

Buat masa ini, ujian beta ini terhad kepada ahli program Early Access yang mempunyai kandungan yang boleh dilihat, ataupun kandungan dimana pencipta kandungan memperlihatkan diri mereka membangunkan permainan didalam Dreams.

Sohor Kini