Bagi tahun 2019 ini, HP kembali lagi dengan jelajah HP OMEN Ranger. Ia merupakan trak yang diisi dengan pelbagai barangan terbaru oleh HP yang berkait dengan permainan video. Antaranya adalah OMEN by HP 15, Komputer Riba Permainan Video HP Pavilion, Set kepala realiti maya iaitu HP Reverb dan pelbagai aksesori serta perkakasan khusus untuk pemain.

HP OMEN Ranger ini akan menjelajah sekitar Kuala Lumpur sehingga 16 Januari 2020, namun kemuncaknya adalah pada 31 Disember ini di mana ia juga akan dianjurkan bersama dengan sambutan tahun baharu. Sambutan ini akan berlangsung di Sunway Pyramid bermula pada pukul 6 petang sehingga 1.30 pagi.

Jika anda masih tiada perancangan untuk lokasi bagi menyambut tahun baharu, ataupun sudah ada tetapi mungkin ingin bertukar rancangan, berikut adalah 5 sebab mengapa anda perlu menyambut tahun baharu bersama HP OMEN Ranger;

1. Mencuba Barangan HP

Seperti yang dinyatakan di atas, trak HP OMEN Ranger ini akan diisi dengan pelbagai barangan HP yang memfokuskan kepada permainan video. Tidak kira anda sedang mencari, ataupun sekadar ingin mencuba terlebih dahulu, ini adalah peluang terbaik anda.

2. Bermain Dengan Pemain Pempengaruh

Anda juga boleh memperlihatkan skill anda untuk bermain pelbagai permainan seperti CS:GO, DOTA 2, PUBG. Anda juga berpeluang untuk melawan dengan pempengaruh (influencer). Antara yang akan hadir adalah I’m Momoko dan FanCFreakz, terdapat juga sesi “meet & greet” bersama mereka.

3. Memenangi Pelbagai Hadiah

Dengan melawat HP OMEN Ranger, pengujung juga berpeluang untuk memenangi pelbagai barangan permainan video untuk di bawa peluang dengan melakukan pelbagai aktiviti yang disediakan. Antara hadiah yang ditawarkan adalah komputer riba HP Pavilion Gaming, set kepala OMEN by HP dan tetikus HP Pavilion 200.

4. Menonton Kejohanan #PlayToProgress CS:GO

Bagi anda yang meminati acara esukan, terutama untuk permainan CS:GO, anda juga berpeluang untuk menonton kejohanan #PlayToProgress CS:GO. Kejohanan ini akan memperlihatkan 5 pemain terbaik daripada jelajah yang lepas akan bertanding untuk menjadi juara dan membawa pulang seunit HP Pavilion Gaming.

5. Menyambut Tahun Baharu Dengan Pelbagai Aktiviti Menarik

Selain pelbagai perkara yang kami nyatakan di atas, HP juga menyediakan pelbagai aktiviti lain pada hari tersebut untuk mengisi sehingga kiraan detik tahun baharu pada tengah malam. Antara aktiviti yang ada adalah konsert Cosplay dan juga persembahan oleh DJ terkenal.


Jadi jangan lepaskan peluang untuk menyambut tahun baharu bersama dengan HP OMEN Ranger, namun ia bukanlah penutup bagi jelajah ini, sebaliknya ia akan berterusan sehingga 16 Januari 2020, di mana lokasi dan waktu akan diumumkan kemudian.

Untuk maklumat lanjut mengenai HP OMEN Ranger anda boleh layari FB rasmi HP: https://www.facebook.com/HPmalaysia/

Penafian: Advertorial Daripada HP

Sohor Kini