Sebelum ini, Media Molecule mengesahkan yang mana permainan Dreams Universe akan dilancarkan pada 14 Februari 2020 khas di konsol PlayStation 4. Media Molecule sebelum ini terkenal sebagai pembangun untuk siri permainan Little Big Planet dan Tearaway.

Terkini, Sony akhirnya mengumumkan yang mana permainan tersebut akhirnya boleh dipra-tempah secara digital dan juga fizikal yang mana ianya akan dijual dengan harga RM169. Menariknya bagi mereka yang membuat pra-tempahan, Sony akan menyertakan kod tema dinamik PS4 khas Dreams Universe.

Seperti yang kami laporkan, Dreams adalah permainan yang membenarkan pemain untuk menghasilkan pelbagai jenis kandungan seperti permainannya tersendiri, muzik, animasi filem, seni dan sebagainya. Menariknya, pemain boleh berkongsi sesama pemain lain dan juga memuat-turun kandungan yang dihasilkan oleh pemain lain. Permainan ini juga menyokong alat kawalan Move Controller untuk memudahkan pemain membina kandungan tersendiri.

Bagi anda yang berminat, anda boleh pra-tempah permainan tersebut di mana-mana pengedar rasmi PlayStation ataupun bagi versi Digital, anda boleh ke pautan di bawah.

Pra-Tempah: Dreams Universe

Sohor Kini