Bulan Mac lepas, pusat membeli-belah eCurve mengadakan kejohanan e-sukan dimana terdapat dua permainan yang dipertandingan iaitu PUBG dan Mobile Legends. Kedua-dua permainan tersebut berlangsung sepanjang bulan Mac dan pusingan akhir buat Mobile Legends baru sahaja disimpulkan semalam.

Kejohanan tersebut dijuarai oleh pasukan All is Well dimana mereka membawa pulang wang tunai sebanyak RM3,500. Bagi tempat kedua, pasukan Fruity Warriors membawa pulang RM2,000 dan diikuti tempat ketiga buat pasukan Five Red Army dengan wang hadiah sebanyak RM1,500.

Bagi kejohanan buat PUBG, ia berlangsung pada 25 Mac lepas dengan kemenangnan bagi pasukan AROV Esports dimana mereka membawa pulang RM2,400 diikuti dengan pasukan MPX Squad dan Junior Talent dengan wang hadiah sebanyak RM1,200 dan RM600.

eCurve Gaming Championship (EGC) 2019 ini merupakan kejohanan kedua yang dianjurkan oleh eCurve dan sememangnya kejohanan tersebut berlangsung dengan baiknya dengan sambutan yang memberansangkan sepanjang acaranya di eCurve, Petaling Jaya semalam.

Gina Long Ahmad, iaitu penolong pengurus besar juga menyatakan bahawa mereka amat teruja untuk mengajurkan kejohanan e-sukan ini untuk kali kedua secara berturut-turut. Beliau juga menambah bahawa kejohanan e-sukan bukan sekadar hobi dimana ianya juga turut menggalakkan kemahiran pemain bermain secara berpasukan dan berstrategi.

Kami di Aksiz juga ingin mengucapkan tahniah buat pasukan yang menjuarai kejohanan tersebut dan pastinya dengan berkembangnya arena e-sukan di Malaysia ini, kita mungkin akan melihat lebih banyak pertandingan e-sukan akan dipertandingkan pada masa akan datang.

Sohor Kini