Lanjutan daripada pengumuman permainan Power Rangers: Battle For The Grid oleh nWay sebelum ini, hari ini mereka mempertontonkan bentuk buat permainan tersebut yang mana ianya memperlihatkan bentuk perlawanan bersama-sama nilai bar nyawa dan sebilangan paparan antara muka.

Seperti yang dilaporkan oleh kami sebelum ini, permainan ini memfokuskan bentuk permainan perlawanan yang mana pemain akan diletakan dalam bentuk tiga lawan tiga secara turutan. Sememangnya bentuk ini mengingatkan kami dengan permainan seperti Marvel VS Capcom dan Dragon Ball FighterZ.

Berdasarkan video di atas, nWay juga memperlihatkan sebilangan bentuk paparan antara muka dan pada masa yang sama juga, pemain juga berupaya untuk memanggil watak lain untuk membantu ketika pertempuran.

Menurut nWay, permainan ini akan mempunyai bentuk perlawanan yang senang untuk belajar namun sukar untuk mahir. Tambahan itu, permainan ini juga akan mempunyai fungsi rentas-platform antara Xbox One, Switch dan PC dari segi perlawanan dan juga kemajuan watak.

Power Rangers: Battle For The Grid bakal tiba April 2019 ini di Playstation 4, Xbox One dan Swich. Manakala versi PC pula bakal tiba sekitar tahun ini.

Sohor Kini