Informasi Permainan Video Terkini
Capcom Umum Edisi Deluxe Buat Resident Evil 2 – Menyertakan Sebilangan Kostum Tambahan
PC

Capcom Umum Edisi Deluxe Buat Resident Evil 2 – Menyertakan Sebilangan Kostum Tambahan

Diterbitkan pada Okt 9, 2018 oleh .

Dengan semakin hampirnya ke tahun 2019 ini, Capcom minggu ini umum bahawa mereka akan melancarkan edisi Deluxe buat permainan Resident Evil 2 yang mana mereka akan menyertakan sebilangan kostum tambahan.

Melalui edisi deluxe tersebut, Capcom akan menyertakan sebilangan kostum tambahan buat kedua-dua watak utama permainan tersebut iaitu Leon dan Claire. Berikut adalah kandungan yang disertakan:

  • Kostum Elza Walker buat Claire
  • Kostum Military buat Claire
  • Kostum Noir buat Claire
  • Kostum Noir buat Leon
  • Kostum Arklay Sheriff buat Leon
  • Pistol Albert Model Samurai Edge
  • Pilihan muzik latar Retro

Menariknya, kostum Elza Walker tersebut merupakan kostum buat watak Elza Walker yang mana ianya merupakan watak asal buat Claire Redfield yang dibangunkan buat permainan Resident Evil 1.5 sebelum ini.

Menariknya juga, bagi versi fizikal buat edisi Deluxe tersebut, Capcom juga akan menyertakan lapisan karya seni kotak permainan tersebut yang boleh ditukar antara rekaan watak Leon ataupun watak Claire.

Edisi Deluxe tersebut kini sudahpun boleh dipra-tempah bermula dengan harga RM248 melalui pengedar rasmi permainan tersebut. Sebelum ini, Capcom juga umum edisi terhad buat permainan tersebut bersama-sama papan kekunci khas.

Tambahan itu, IGN juga berkongsi 10 minit bentuk permainan buat watak Claire yang mana mereka mempertontonkan musuh Lickers, iaitu salah satu musuh yang pasti menjadi kenangan yang seram buat peminat siri asal Resident Evil 2.

Resident Evil 2 merupakan permainan yang diolah semula daripada permainan asalnya Resident Evil 2 di Playstation 1 pada 1998 lepas. Ia kini bukan sahaja mempunyai bentuk permainan baru, malah ia mempunyai visual yang dinaik-taraf dan dibangunkan khas oleh Capcom. Permainan ini akan dikeluarkan pada 25 Januari 2019 untuk Playstation 4, Xbox One dan PC.

Ketika acara PSX SEA 2018 yang berlangsung Ogos lepas, kami juga berkesempatan untuk mencuba permainan tersebut. Bagi anda ingin mengetahui pendapat kami berkenaan permainan tersebut, anda boleh ke pautan dibawah.


TIPS & ULASAN