Bandai Namco minggu ini mempertontonkan bentuk permainan buat permainan Kamen Rider Climax Scramble buat pertama kali. Melaluinya, mereka memperlihat kawalan permainan termasuklah juga musuh-musuh dan senarai Kamen Rider yang bakal tiba.

Kamen Rider Climax Scramble merupakan permainan perlawanan berdasarkan siri aksi adiwira Kamen Rider ataupun Masked Rider buat konsol Switch. Ianya merupakan permainan yang akan menyertakan kesemua Kamen Rider dari era Heisei bermula dari Kamen Rider Kuuga sehinggalah Kamen Rider terbaru, Zi-O.

Melalui trailer yang dipertonton, Kamen Rider Climax Scramble tampaknya akan menyokong bentuk permainan secara pembahagian JoyCon. Menariknya juga, permainan ini juga menyokong bentuk penceritaan solo yang asli bersama-sama dengan bermain secara atas-talian.

Kamen Rider Climax Scramble akan dilancarkan secara esklusif di konsol Nintendo Switch pada 29 November ini buat pasaran Jepun. Bagi pasaran Malaysia, Bandai Namco hanya menyatakan ianya bakal tiba dengan sari kata bahasa Inggeris, namun tarikh pelancarannya masih belum diumumkan.

Sohor Kini