April lepas, Milestone mengumumkan pemrainan MotoGP18 sedang dibangunkan dan akan dilancarkan pada 7 Jun ini. Kini, mereka akhirnya berkongsi bentuk permainan tersebut, buat pertama kalinya dengan mempamerkan pelumba Rossi.

Peliknya, walaupun permainan tersebut akan dilancarkannya hanya pada bulan hadapan, tampaknya Milestone masih lagi tidak berkongsi bentuk permainan akhirnya bagi permainan tersebut malah masih menyatakan ia masih lagi dalam pembangunan.

Melalui permainan tersebut, pembangun menyatakan bahawa mereka akan memberi peluang kepada pemain untuk menyertai sebilangan perlumbaan motosikal dan pada masa yang sama akan menyertakan kandungan MotoGP 2018.

Milestone juga menyatakan bahawa mereka akan melaksanakan pelbagai bentuk teknologi permainan seperti pengimbasan dron untuk mendapatkan rekaan litar dengan lebih tepat dan mod latihan secara interaktif.

MotoGP18 iaitu permainan perlumbaan yang memfokuskan motosikal GP akan dikeluarkan pada 7 Jun 2018 untuk Playstation 4Xbox OneSwitch dan PC.

Sohor Kini